| ד"ר עלוית וולף

חסימת דרכי הדמעות בתינוקות: מה חשוב לדעת?

אם שמתם לב שהתינוק שלכם דומע לעיתים קרובות או סובל מהפרשות מרובות מהעיניים, ייתכן שמדובר במצב שכיח שנקרא חסימת דרכי הדמעות (Nasolacrimal Duct Obstruction)  מדובר בבעיה נפוצה שמופיעה אצל כ-5%-10% מהתינוקות בשנה הראשונה לחייהם.

מהי חסימת דרכי הדמעות?

דרכי הדמעות הן מערכת שמנקזת את הדמעות המופרשות מבלוטת הדמעות של  התינוק לתוך חלל האף. במקרים מסוימים, דרכי הניקוז לא נפתחות באופן מלא לאחר הלידה, מה שעלול לגרום להצטברות דמעות וזליגתן אל מחוץ לעין ולהופעת הפרשות.

האם זה מסוכן?

במרבית המקרים, חסימת דרכי הדמעות אינה מסוכנת ואינה גורמת נזק לעין. למעשה, הבעיה נפתרת באופן טבעי עד גיל שנה אצל רוב התינוקות, כשהמערכת ממשיכה להתפתח ולהבשיל.

מה ניתן לעשות בבית?

ישנם דברים פשוטים שתוכלו לעשות כדי להקל על התינוק:

  • עיסוי שק הדמעות: עיסוי סחיטה עדין באזור שק הדמעות יכול לעזור בפתיחת החסימה.
  • שמירה על ניקיון: הקפידו לנקות בעדינות את ההפרשות עם פד גזה נקי ומעט מים חמימים כדי להסיר הפרשות.

מומלץ  להתייעץ עם רופאת עיניים מומחית לילדים, שתדריך אתכם כיצד לבצע את העיסוי בצורה נכונה ובטוחה.

מתי לפנות לרופא עיניים?

במקרים מסוימים יש צורך בהתערבות רפואית:

  • אם התופעה לא נעלמת עד גיל שנה.
  • אם ההפרשות הן קבועות ומלוות באודם או נפיחות באזור העפעפיים.
  • אם מופיעים סימנים לדלקת חמורה יותר, כמו חום  או אודם מקומי.

בבדיקה, רופאת העיניים תעריך את מצב דרכי הדמעות ותסביר על פתרונות כמו פתיחת דרכי דמעות, ובמידת הצורך טיפולים מתקדמים יותר.

מה קורה אם יש צורך בניתוח?

ניתוח לפתיחת דרכי הדמעות הוא הליך קצר, יעיל ובטוח, שמבוצע על ידי רופאה מומחית, תחת הרדמה כללית כדי להבטיח נוחות וביטחון לתינוקכם.

לסיכום: חסימת דרכי הדמעות היא מצב נפוץ וברוב המקרים לא מדאיג. תמיד עדיף לבצע בדיקת עיניים מלאה לשלול בעיות עיניות נוספות כמו גורמי סיכון לעין עצלה אשר נמצאו בשכיחות גבוה יותר במספר מחקרים בילדים עם חסימת דרכי דמעות מולדת.

ד״ר וולף כאן כדי להדריך, ללוות ולעזור לכם ולתינוקכם בכל שאלה או צורך, במקצועיות ורגישות– משלב האבחון ועד לפתרון מלא של הבעיה.

📞 אם יש לכם שאלות נוספות או שאתם רוצים לתאם פגישה לבדיקה, צרו איתנו קשר – אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

קוצר ראיה אצל ילדים
קוצר ראיה בילדים ונוער

הסיבה הנפוצה ביותר בילדות להופעה של קוצר ראיה היא התארכות העין מעבר לרגיל (גדילה אקסיאלית). כאשר העין ארוכה מידי קרן האור נשברת לפני הרשתית ומתקבלת תמונה מטושטשת. כאשר ישנה עדשה

קרא עוד >>
רופא עיניים פרטי בצפון
למה לצפות לאחר ניתוח פזילה?

מראה העיניים לאחר הניתוח ניתוח הפזילה מתבצע על שרירי העין הנמצאים מתחת הלחמית (שכבה עדינה המכסה את לובן העין) לכן לאחר הניתוח העיניים יהיו אדומות, יתכנו דמעות והפרשות דמיות במידה

קרא עוד >>
בדיקת מיקוד ראיה
פזילה במבוגרים

פזילה במבוגרים: תופעה, השלכות ודרכי טיפול פזילה, מצב שבו העיניים אינן מתמקדות באותו נקודה בו זמנית, היא תופעה מוכרת בעיקר בילדים, אך היא יכולה להופיע גם במבוגרים. למרות שפזילה במבוגרים

קרא עוד >>